کیک و پای هر دو از خوراکیهای پرطرفدار و خوشمزه هستند که معمولا در طعمهای متفاوتی پخته میشوند. مهمترین تفاوت کیک و پای در بافت، روش پخت و طعم آنهاست.
- انواع کیک و پای به عنوان دسرهای بینظیر و خوشمزه شناخته میشوند. پای و کیک، تقریبا مواد اولیه مشابهی دارند اما از لحاظ بافت و طعم متفاوت هستند. کیک بافت نرمی داشته و طعم لذتبخش شیرینی را برای شما به ارمغان میآورد و در جشن تولدها کاربرد دارد؛ اما پای، به عنوان یک عصرانه دهان شما را با مواد میانی شیرین و خوشرنگاش آب میاندازد! در این مطلب ابتدا به تعریف کیک و پای و سپس به بررسی تفاوت کیک و پای میپردازیم؛ با ما همراه باشید.
جهت سفارش کیک تولد به صورت اینترنتی کلیک کنید
کیک
کیک نسخه شیرینتر از یک نان پخت شده با استفاده از مواد مورد نیاز مشابه است. کیکها تنوع بسیار زیادی دارند و با توجه به دستورالعملها و مواد موردنیاز مختلف، در طعمهای متفاوت و بینظیری پخته میشوند. کیک تولد شکلاتی، کیک اسفنجی و کیک گردویی چند نمونه از کیکهای بسیار پرطرفدار هستند. معمولا کیکها را پس از بیرون آوردن از فر، با خامه قنادی، گاناش و میوههای مورد علاقه تزئین میکنند.
پای
بهترین تعریفی که میتوانیم از پای داشته باشیم این است: " پای نوعی خوراکی است که دارای دو بخش است؛ یک بخش لایه خمیری و بخش دیگر آن موادی هستند که درون این خمیر قرار میگیرند."
بهطور کلی برای خمیر ساده پای به آرد، کره و مقداری آب احتیاج داریم. کره باعث ترد شدن پای شده و خمیر پای با فیلینگها یا مواد میانی مختلفی پر میشود.
برای پخت پای میتوانید قالبهای متنوعی را تهیه کنید. برای سرو پای نیز میتوانید آن را با قالب سرو کنید و هم میتوانید به ظرفی دیگر انتقال دهید و برش داده و سپس سرو کنید.
تفاوت کیک و پای
۱. فیلینگ کیک با پای متفات است؛ معمولا فیلینگ کیکها مواد خامهای است، در حالی که برای پایها از انواع میوه یا مارمالاد استفاده میکنند.
۲. کیکها بافت نرم و اسفنجی دارند؛ اما پایها معمولا بافت بیسکویتی و زبرتری دارند.
۳. کیکها معمولا پس از پخت تزئین میشوند اما پای معمولا تزئین نمیشود.
۴. کیک معمولا به عنوان یک میانوعده و یا دسر سرو میشود، در حالی که پایهای غذایی متنوعی وجود دارند که به عنوان غذای اصلی هم سرو میشوند؛ مانند پای مرغ، پای اسفناج و پنیر و یا پای گوشت و سبزیجات . البته لازم به ذکر است که اخیرا کیکهای غذایی غیرشیرین متنوعی نیز، مانند کیک مرغ و کیک کشک و بادمجان، تهیه و سرو میشوند.
۵. معمولا در پخت پای از بیکینگ پودر استفاده نمیشود، در حالی این ماده، جزئی جدانشدنی در پخت کیکهاست.
۶. از پای صرفا به عنوان دسر یا عصرانه استفاده میشود، در حالی که انواع کیکهای شیرین برای تولدها و مراسمهای مختلف سرو میشوند؛ مانند کیک تولد خامهای و یا کیکهای تولد شکلاتی.
سخن پایانی
در این مطلب تعریف پای و کیک و تفاوت بین آنها آورده شد؛ بهطور کلی میتوان گفت کیک دارای بافت اسفنجی بوده و پای بیسکویتی شکل است. با توجه به فرارسیدن فصل تابستان و دسترسی به میوههای خوشمزه و متنوع، به شما پیشنهاد میکنیم از مطالب پای سیب و دارچین و ۵ نوع کیک هلو دیدن کرده و با تهیه این دسرها از طعم بینظیر آنها لذت ببرید.
لطفا نظرات و پرسشهای خود را با ما در میان بگذارید.
برگرفته از: differencebetween
درباره این سایت